Alles draait om relaties.

Ik ben mijn relaties. En dat waren we even vergeten de afgelopen decennia. De schade door de verkokering en individueel succes is helaas enorm. We zullen moeten leren om beter contact te maken met anderen. In relatie zijn, rapport maken, contact leggen. En daarmee kom je niet meer door de bocht met de ander in kleurtjes indelen, in types mensen of bv. kernkwaliteiten. Die weg naar anderen, naar SAMEN, die loopt langs jezelf.

Teamwork als basis voor synergie.

Een blinde man, die door een bos dwaalde, struikelde en viel. Hij bleek te zijn gevallen over een kreupele man. De blinde en de kreupele begonnen een gesprek en weeklaagden over hun lot. De blinde zei:”Ik kan geen uitweg meer vinden.” En de kreupele zei vervolgens:”En ik kan niet meer lopen om eruit te komen.” Waarop de blinde zei: “Ik heb het. Ik hijs je op mijn rug en dan ga jij mij zeggen hoe ik moet lopen en zo komen we samen het bos weer uit.”

Mensen in je bedrijf als bron gebruiken in plaats van als “human resource”. Niet uitputten maar voeden. Een ieder kan er direct voorbeelden van geven, we herkennen het allemaal. Toch was en is het nog immer gemeengoed in organisaties. We hebben geleerd dat heel veel is terug te leiden tot interne conflicten of collectieve issues. En daar kunnen we van alles mee met onze Transformatieve methode. Velen praten erover en wij hebben hem!

Leiderschap

Net als de Regelgevers zeggen de Bestuurders meer en meer “We kunnen en we willen je niet meer besturen…. Gebruik je eigen hersens nu maar.” Dat vraagt om je eigen leiderschap. Een ieder, thuis of op het werk, kan en dient het zelf in te brengen. Waarom de een dat graag of eenvoudig doet en de ander niet, dat komt door de interne beperkingen, die mensen zichzelf opleggen. Het eigen EGO, je identiteit, je Succesformule, Winning Formula, Overleefstrategie, etc…. Op enig moment beperken die dat je in je kracht komt/blijft. Dat je succesvolle en bevredigende relaties aan gaat. Dat je tegen de muur loopt in deze tijden van Social Media, grote veranderingen, van heel veel kennis, waar Googlen een werkwoord is geworden, maar waar is de wijsheid gebleven? Veel informatie, veel vrijheid, veel protocollen en regelgeving, Veel contacten ook. Maar waar is de Verbinding, het Samen, de Loyaliteit, de Broederschap (voor mannen en vrouwen)? Die we in deze dynamiek zo hard nodig hebben.

Het receptenboek

Met een prachtige combinatie van Stephen Covey, van Good to Great en enkele anderen, gecombineerd met onze Mediation technologie geeft dat een machtig recept naar SAMEN, naar Orde in de Chaos, van de virtuele naar de echte wereld van mensen. Want die maken steevast het verschil. Apparaten en techniek ondersteunen daarbij. Net zoals pillen en technologie je niet kunnen genezen, alleen het eigen lichaam kan dat. Nog steeds.

Emoties bepalen de context en die is, zoals altijd, bepalend! Omgaan met emoties, anders dan “Ik zie dat u boos bent”. Het zit em minder in het Doen en des te meer in het Zijn. We zijn immers Human Beings ipv Human Doings…? Vanuit dit oogpunt hebben we al diverse programma’s ontwikkeld en toegepast bij Organisaties, die daarom vroegen.

 • Van Human Doings naar Human Beings
 • Stoppen met aardig zijn.
 • Van Goed naar Geweldig
 • Van Veranderen naar Transformeren
 • Van een Mindfull naar een Leeghoofd.
 • Hoe gaan mensen Leiding willen ontvangen?

Als je dit leest en het spreekt je aan, neem dan graag contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken of er een win-win te maken is. Hoe de speciale kracht van Transformatie in mensen en tussen mensen kan ontstaan. Daar hebben we uitgebreide ervaring in. Intensieve processen met korte looptijden, waarbij er belangrijke dingen kunnen en zullen veranderen, omdat mensen en manieren transformeren. Schitterend.

Een paar tips voor duurzame verandering:

 1. Werk Top down èn Bottom up.
 2. Heeft de organisatie een visie op het vak in de toekomst?
 3. Neem afstand van je eigen organisatie.
 4. Kies de goede mensen in plaats van mensen, die het goed doen.
 5. Een manager kan niet alles even goed.
 6. Kijk naar de kleinschalige processen die goed gaan.
 7. Ontwikkel samen met een of meer klanten.
 8. Roei met de stroom mee.
 9. Mensen transformeren zichzelf, anders dan door ingrijpen van buitenaf.
 10. Via de rauwe feiten naar eerlijke beloften.