Reinhold Messner, een held.

Beklom alle achtduizenders. Sommige 2x, met nieuwe onbekende routes en in zijn eentje. Zelfs zonder extra zuurstof. Bovenal, hij kwam ook steeds weer terug en combineert het met een goed huwelijk.

Over Reinhold Messner

Reinhold Messner zonder extra zuurstof op de Mount Everest

Verloor een heel aantal tenen, toen hij zijn scherpte toch een keer verloor en terug naar boven ging, op een berg in de ‘Zone des doods’. Betrof het wel het leven van zijn broer, die hij niet heeft kunnen terugvinden. Jaren later kwam diens lichaam alsnog uit de gletscher. Zelf heb ik Messner een keer levend kunnen aanschouwen en bewonderen bij een spreekbeurt. Een (buiten)gewoon mens in Zuid-Tirol en tegelijk een Godheid bij de Sherpa’s in Nepal.

Steve Jobs

Wat een visie en wat een lef om aan die eigen visie vast te houden. Veranderde de wereld door strikt te kijken naar wat mensen beweegt en wat ze nodig hebben. Soms wel ietwat rancuneus en onbegrepen, vooral thuis. Verloor ook geregeld de synergie met collega’s op het werk. Uiteindelijk won de kanker, maar hij heeft daarvoor nog wel vrede kunnen sluiten met zijn omgeving.

Inspirerende speech van Steve jobs

De Dalai Lama en Bisschop Tutu

Twee geweldige Mediators. Onder de grootste druk en met zulke grote (tegenstrijdige) belangen, bleven ze geweldloos communiceren en hun volk en velen daarbuiten inspireren. Nog immer zacht en gewoon in de omgang.

His Holiness & Desmond Tutu

Het Vredespaleis

Het Mediationgilde bevindt zich op een steenworp afstand. Zo mooi en zo belangrijk voor de wereld. En wat een generositeit van Carnegie om het met het doel van de Vrede te schenken. Het paleis is op de foto blauw vanwege het jubileum van de VN. Het was ooit de bedoeling om twee torens te bouwen, maar wegens geldgebrek bleef het bij een, wel zo mooi!

Een impressie

Nick Vujicic

Raakt steeds weer. Wat een levenskracht. Voor als ik het zelf even niet meer weet. Wat een verschil maakt deze man. Maakt een conflict soms ook ineens zo relatief….. Een leider en een ongelooflijk voorbeeld! Kijk graag naar het filmpje en laat je raken.

Nick Vujicic

Als een Mediation proces

Met een geweldig filmpje (van 55 minuten..)…. Adembenemend mooi, in harmonie met zichzelf en de natuur (zie je hem op het plaatje…?). Het gaat hem niet over hoger, verder en risicovoller. Hij ziet de berg en schildert al bewegend onderweg. Net zoals een mediation er idealiter uit ziet en wat wij deelnemers aan onze opleidingen willen bijbrengen.

Candide Thovex in de bergen

Tot slot nog een gedichtje van Toon Hermans over Johan Cruijff

Vincent zag het koren

Einstein het getal

Zeppelin zag zijn Zeppelin en

Johan, die zag de bal!